Dagens Lunch
A La Carté
Vår köksmästare Fredrik Jansson leder köket med sin brinnande matglädje och nyfikenhet. Fredrik värnar om husmanskosten som matkonst men hittar även sin inspiration från övriga världen. För dem som arbetar i köket och med serveringen är service och skaparglädje lika viktigt som kvaliteten på råvarorna.
Varmt välkommen!
Du vet väl om Syster O Bror´s lunchkort?
Du vet väl att vi erbjuder rabatterat pris på dagens lunch om du köper våra förladdade kort?
VI JOBBAR FÖR EN BÄTTRE MILJÖ
Att jobba med matproduktion i den omfattning vi gör, drar såklart mycket energi och innebär miljöpåfrestning. Självklart källsorterar vi allt vårt avfall, återvinner matsopor, återvinner köksfett och väljer ett miljövänligt elalternativ för vår dagliga drift. Kan vi välja ekologiskt producerade råvaror så gör vi såklart det. Är de dessutom närproducerade så är det ju ännu bättre. Ibland måste vi dock välja. Det kan t ex vara bättre med en närproducerad växthusodlad sallad än en ekologisk som åkt lastbil ända från Holland. Givetvis är alla våra ingredienser som går färska.
A la carté - Vecka 17
Vår köksmästare Fredrik Jansson leder köket med sin brinnande matglädje och nyfikenhet. Fredrik värnar om husmanskosten som matkonst men hittar även sin inspiration från övriga världen. För dem som arbetar i köket och med serveringen är service och skaparglädje lika viktigt som kvaliteten på råvarorna.
Varmt välkommen!
Varmrätt / Main Course
Syster O Bror´s Husman
Wallenbergare serveras med potatispuré, ärtor, skirat smör samt lingon.
Swedish veal burger served with butter, peas, lingonberries and potato puré.
120:-
Sotad torsk serveras med gräddkokt purjolök, rostad svamp samt pepparrotschips.
Blackened cod served with creamed leek, roasted mushroom and horseradish chips.
145:-
Burgare med basilikacreme, rökt mozzarella, panchetta samt pommes.
Burger with basil creme, smoked mozzarella, panchetta and fries.
149:-
Grillad tonfisk nicoise.
Grilled tuna nicoise.
159:-
Sotad sparris serveras med gräddkokt purjolök, rostad svamp samt pepparrotschips.
Blackened asparagus served with creamed leek, roasted mushroom and horseradish chips.
155:-
Caesar sallad med kyckling eller friterad halloumi.
Caesar salad with chicken or deep-fried halloumi.
139:-
Affärslunch / Business lunch
Förrätt eller dessert & varmrätt (fråga personalen)
Starter or dessert & main course (ask our staff)
195:-
Förrätt - Sallad / Starter - Salad
Västerbottenpaj serveras med rom, gräddfil samt gräslök.
Swedish cheese pie served with caviar, sour creme and chive.
1/2 85:- 1/1 149:-
Kyckling caesar sallad
Chicken caesar salad
1/2 85:-
Efterrätt / Dessert
Vaniljpannacotta serveras med bärkompott.
Vanilla pannacotta serv ed with berry compote.
75:-
Tryffelpralin
Truffle
29:-
A la carté - Vecka 18
Vår köksmästare Fredrik Jansson leder köket med sin brinnande matglädje och nyfikenhet. Fredrik värnar om husmanskosten som matkonst men hittar även sin inspiration från övriga världen. För dem som arbetar i köket och med serveringen är service och skaparglädje lika viktigt som kvaliteten på råvarorna.
Varmt välkommen!
Varmrätt / Main Course
Syster O Bror´s Husman
Pepparbrynt fläskkarré serveras med grönpepparsås samt potatisgratäng.
Pepper braised loin of pork served with green pepper sauce and potato gratin.
120:-
Grillad lax serveras med chimichurri, sötpotatispuré samt grillad tomat & vårlök.
Grilled salmon served with chimichurri, sweet potato puré and grilled tomato & spring onion.
145:-
Grillad kycklingburgare serveras med avocadocreme, bacon, ananassalsa, sallad, tomat samt pommes.
Grilled chicken burger served with avocado creme, bacon, pineapple salsa, salad, tomato and fries.
149:-
osso buco Milano - brässerat kalvlägg serveras med saffransrisotto.
Osso Buco Milano
159:-
Saffransrisotto serveras med getost, örter samt gräddfil.
Saffron risotto served with herbs and sour creme.
155:-
Caesar sallad med kyckling eller friterad halloumi.
Caesar salad with chicken or deep-fried halloumi.
139:-
Affärslunch / Business lunch
Förrätt eller dessert & varmrätt (fråga personalen)
Starter or dessert & main course (ask our staff)
195:-
Förrätt - Sallad / Starter - Salad
Varmrökt lax serveras med saffransaioli, hyvlad sparris samt krutonger.
Smoked salmon served with asparagus salad.
1/2 85:- 1/1 149:-
Kyckling caesar sallad
Chicken caesar salad
1/2 85:-
Efterrätt / Dessert
Björnbärssmulpaj serveras med vaniljsås.
Blackberry crunlbe pie served with custard.
75:-
Tryffelpralin
Truffle
29:-
A la carté - Vecka 19
Vår köksmästare Fredrik Jansson leder köket med sin brinnande matglädje och nyfikenhet. Fredrik värnar om husmanskosten som matkonst men hittar även sin inspiration från övriga världen. För dem som arbetar i köket och med serveringen är service och skaparglädje lika viktigt som kvaliteten på råvarorna.
Varmt välkommen!
Varmrätt / Main Course
Syster O Bror´s Husman
Rödbets och pepparrotsgravad lax serveras med dillstuvad potatis, grillad citron samt sallad på gurka och rädisa.
Beetroot pickled salmon served with creamed potato, grilled lemon and salad of cucumber.
120:-
Sejfilé serveras med dillkräftor, grillad potatis samt salsa verde.
Fish fillet served with dill crayfish, grilled potato and salsa verde.
145:-
Högrevsburgare serveras med tryffelmajjonäs, sallad, tomat samt pommes.
Minced chuck of steak burger served with truffle mayo, salad, tomato and fries.
149:-
Cirkulerat ankbröst serveras med päron/anchochutney samt selleripuré.
Slow cooked duck breast served with pear|anch chutney and celery puré.
159:-
Svampbiff serveras med päron/anchochutney samt selleripuré.
Mushroom burger served with pear|anch chutney and celery puré.
155:-
Caesar sallad med kyckling eller friterad halloumi.
Caesar salad with chicken or deep-fried halloumi.
139:-
Affärslunch / Business lunch
Förrätt eller dessert & varmrätt (fråga personalen)
Starter or dessert & main course (ask our staff)
195:-
Förrätt - Sallad / Starter - Salad
Tomat och mozzarellasallad.
Italian Caprese salad
1/2 85:- 1/1 149:-
Kyckling caesar sallad
Chicken caesar salad
1/2 85:-
Efterrätt / Dessert
Jordgubbsmousse serveras med limesirap.
Strwberry mousse served with lime syrup.
75:-
Tryffelpralin
Truffle
29:-
Our fish are always green listed
We are environmental certified ISO 14001
Hope to see you again, Emma & Fredrik with staff
info@systerobror.se www.systerobror.se
Information of allergies and content please ask our staff
